Ókori Róma a Google Earth-ben

2008. november 18., kedd | szerepjáték

Az ókorban (ezen belül is ugye Rómában) játszódó történeteket kedvelő szerepjátékosok nagy örömére, bekerül Róma a Google Earth-be! Azaz bejárhatjuk egész Rómát, mégpedig 320-ban, mikor Róma a világ legnépesebb városa volt. Körülbelül 6700 épületet lehet így megcsodálni hamarosan. Csak hamarosan, mivel tudtommal még nem publikálták az anyagot… Addig is itt egy kis előzetes:

Ami bennem felmerült kapásból: Ókori Vampire: the Masquerade! Sokat olvastam már a Sanctumon és az rpg.hu-n azt hiszem, hogy páran játszanak ebben a korban, pont Rómában… Ehhez a játékhoz már csak azért is kiemelkedően jól jön a fenti alkotás, mivel a Vampire-ben nagy szerepe van a területnek, a szervezkedésnek, a háttér precíz kidolgozásának. Ezen a “térképen” ki lehet osztani és be is lehet járni az egyes klánok területeit, vagy épp a karakter vadászterületét, menedékét lehet “megtekinteni”. Jelenkori kalandot terveztem következőnek kis csapatunknak, de most nagyon csábít Róma gondolata…

(az infóért köszönet a webisztan-nak!)

Címkék: ,

Szerzô: Edorn

1 hozzászólás

Suszi
2008. november 18. kedd

Nagyon ígéretesen hangzik. Ugyan már nagyon régóta nem játszotta, és nem is hiszem, hogy fogok a közeljövőben – sajnos – akik játszanak, azoknak biztosan jól jön. Remélem ki fog egészülni más városokkal és korokkal is a Google Earth.

Leave a comment