DimDim online meséléshez

2009. január 5., hétfő | software, szerepjáték

Épp a minap hívta fel a figyelmemet ED egy nagyon ígéretes és nem utolsó sorban ingyenes szolgáltatásra: www.dimdim.com.

Eredetileg nem éppen szerepjátékosoknak készült, de ahogy kipróbáltam, rájöttem, hogy kitűnően fel lehet használni online meséléshez (bár sajnos ritkán van ilyesmiben részem, így biztos nem én fogom elsőnek élesben tesztelni)!

DimDim


De térjünk a lényegre. Mit is tartalmaz a DimDim? Egyrészt egy skype szerű, netes, videotelefonos lehetőséget. Egy chat-et. De eddig ugye semmi különleges, ám itt jön a lényeg, ami igazán érdekessé teszi az Online szerepjátszók számára: A mellett, hogy a két fenti funkció ügyesen, kézreesően van elhelyezve a felületen, a középpontban egy nagyobb üres mező van, melyen a(z esetünkben) mesélő meg tudja osztani a beszélgetéshez csatlakozó többi (esetünkben) játékossal a számítógépe képernyőjét. Alapban be van építve egy dokumentum megosztó (pdf, ppt, pptx), “weboldalmegosztó” [azt, amit a mesélő megnyit, azt látják a játékosok is], illetve egy rajzasztal is a rendelkezésünkre áll alapvető eszközökkel, amikkel pl. a játék helyszínét tudjuk vázolni…

A kapcsolat minősége jónak tűnik: nem szaggat, és nem is késik a hang jelentősen (de picit azért igen, legalábbis az első tesztek alatt).

Végül szerintem érdemes megtekinteni a bemutató videókat is: klikk és jobbra fent a menüsor alatt a “Dimdim Video Tour”-gomb

Ja igen: nagy negatívum számomra, hogy az Opera böngészőt nem támogatja, de azt hiszem sokakat nem izgat, mivel a FireFox és még az InternetExplorer is a támogatott böngészők közt található!

Címkék:

Szerzô: Edorn

2 hozzászólás

Edorn
2009. január 5. hétfő

Ó igen: Ha valakinek vannak tapasztalatai a szolgáltatással kapcsolatban, vagy épp most próbálja ki: jól jön minden vélemény, kritika, tapasztalat felőle… Pláne, ha Online meséléshez is ki lett próbálva!

Suszi
2009. január 6. kedd

Kicsit böngészgettem az oldalukat, és ami számomra nagy előnynek tűnik az open sourse rész. Így majd bárki (aki képes lesz programozni hozzá persze) tud majd kiegészítéseket készíteni hozzá. Kiváncsi vagyok mit hoz a jövő e téren :)

Leave a comment