Webes fejlesztői eszközök az Operához

2009. február 1., vasárnap | programozás, software

Gyorsan összeírtam pár hasznos Operás fejlesztői eszközt, amit gyakran szoktam felhasználni weboldalak készítése során. Letöltésük és telepítésük meglehetősen egyszerű: mindösszesen ki kell keresni az Opera widgteket felsoroló oldaláról a nekünk tetszőt, majd a lunch gombra kattintani. Az alkalmazás le is töltődik és be is épül böngészőnkbe.

CSS Help Nagyon hasznos kis alkalmazás! Ugyan nem csinál mást, csak egy kis gyorssúgót ad a 2.1-es css-ről, de mivel jól kereshető, és sokkal gyorsabb, mint weboldalak közt váltogatni (és kevésbé erőforrás igényes is), elég gyakran használom.

A Ruler nem más, mint egy szimpla vonalzó a képernyőre, ami természetesen pixelekre van felosztva (számomra az egyetlen nagy negatívuma, hogy csak három színt lehet beállítani és egyik sem tetszik).

Color Picker, mely segítségével gyorsan ki tudunk keresni egy számunkra tetszetős színt és annak hexa kódját. Sajnos a képernyőről nem lehet vele színt lopni, pedig úgy lenne az igazán hasznos.

Character Map és Unicode Charts Most, hogy már orosz nyelvű honlapot is kell készítenem, nagyon jól jön időnként.

phpManual Azt hiszem, nem kell részleteznem a hasznosságát…

Embedded Flash in XHTML Valid xhtml-é alakítja a YouTube, Dailymotion, GoogleVideo, YahooVideo(, stb)-t beszúró kódokat. Gyorsabb, mint átírogatni.

htmlEditor WYSIWYG html szerkesztő. Ritkán, de jól jön.

Hash Calculator md4, md5, sha-1 (mondjuk, a bezárásával akadnak néha gondok)

UNIX TimeStamp Converter Most bukkantam rá. Csak félek, mindig el fogom felejteni, hogy a dátumot milyen sorrendben kell beírni (hónap-nap). Igazán rakhattak volna be feliratokat.

Nem használom, de hasznos lehet:
IP Address – in SVG! Az ip címed jeleníti meg egy kis ablakban némi kis plusz infóval. Talán használnám, ha be lehetne írni más ip-t is. Mondjuk, fel van telepítve, mert jóval gyorsabb megnézni vele, hogy mi az aktuális ip, de rendkívül ritkán van rá szükségem.

Site validator Biztos jó, de én már nagyon hozzászoktam a jobb klikk->forráskód ellenőrzése-hez.

Stay Secure Böngészők biztonsági réseire figyelmeztet.

Címkék:

Szerzô: ED

3 hozzászólás

docker
2009. február 2. hétfő

Ilyen széles tárházra nem számítottam. Köszi ;)

ED
2009. február 2. hétfő

És ott vagyon még természetesen a beépített Opera Dragonfly is! Amit csak azért nem említettem meg fentebb, mert az ígéretek szerint hamarosan jön ki az igazán használható változata (a mostani még sajnos nem tökéletes).

docker
2009. február 4. szerda

No igen, leginkább erre lennék kíváncsi :)

Leave a comment