Permalinkek a DarkRPG-n

2009. május 25., hétfő | programozás, rendszerüzenet

Az utóbbi héten kicsit megváltoztak a linkek a DarkRPG honlapon. Kicsit beszédesebbé, könnyebben emészthetőbbé, talán még megjegyezhetővé is váltak.

Eddig valami ilyesmi formában jelentek meg a linkek:
http://darkrpg.hu/index.php?p=1&p2=23, ami ugye így ránézésre nem mond sokat azon kívül, hogy rá lehet kattintani és remélhetőleg a kattintás hatására betöltődik majd valami… Ám volt most egy kis időnk és kedvünk megismerkedni azzal a technikával, amivel sokkal barátságosabb linkek hozhatóak létre. Így születtek meg a mostani, beszédesebb változatok: darkrpg.hu/letoltesek vagy: darkrpg.hu/letoltes/wraith-bevezeto.rpg
Ugye már a linkből lehet látni, hogy körülbelül milyen tartalomra számíthatunk, ha rákattintunk (ami persze inkább akkor jön jól, ha valaki másnak küldjük el e-mailben, skypeon és nem a honlapon belül kattintunk rá).

Még azért vizslatjuk az oldalt, hogy nem hagytunk-e ki valamit, illetve a cikkeknél, letöltéseknél, stb., a régi linkeket még nem írtuk át, csak a lehetőséget teremtettük meg. Idővel persze azokat is módosítjuk, nomeg az új anyagok már ilyen szép linkekkel jelennek meg.

Ha valaki kíváncsi lenne, hogy miképpen is működik ez az egész mod_rewrite-os, permalinkes dolog, akkor alább található pár magyar nyelvű, hasznos kis leírás, ami alapján mi is dolgoztunk.

Mod rewrite magyarázatok
URL átírások, Apache mod-rewrite

Címkék:

Szerzô: ED

No comments yet.

Leave a comment