Nyílt levél

2010. június 4., péntek | szerepjáték, találkozó-verseny

Kedves Szerepjátékos Közösség!

Több asztali szerepjátékos klub és egyesület nevében fogalmazom ezt a levelet, mely Titeket hivatott tájékoztatni egy most kezdődő országos együttműködésről.
Mint azt mindannyian tudhatjátok, tapasztalhattátok már, eddig hazánkban kevés szervezői csoport tudott hatékonyan együttműködni – akár csak rendezvényeink időpontját vagy helyét illetően. Pontosan emiatt éreztük már többen is szükségesnek egy nagyobb találkozó megszervezését a működő és jelenleg is asztali szerepjátékos rendezvényekkel foglalkozó szervezők számára.
Az első, a továbbiakban talán nulladiknak nevezhető ilyen találkozó április végén kapott helyet Debrecenben, egy nagyobb rendezvény keretei között. Nagy örömmel láttuk, hogy igény van erre (nem csupán a mi részünkről), hiszen minden hátráltató tényező ellenére is több klub vagy szervezői csapat tudta magát képviseltetni. A megjelenő szervezők pedig egyként szavazták meg azt, hogy nyáron még több szervezővel és rendelkezésre álló idővel gazdálkodva ismét megszervezzük és meghirdessük az immáron többek által támogatott kezdeményezést, az Asztali Szervezői Találkozót (szabadon, kicsit az élőszerepjátékosok azóta is jól működő, hagyományt teremtő találkozói után).
Reményeink szerint ezen a nyári találkozón (várható időpont: július 18.-19.) már a lehető legtöbb itthon tevékenykedő szervezővel és klub képviselőivel találkozhatunk és ülhetünk le beszélgetni a hazai szerepjátékos rendezvényszervezői élet jövőjéről, egyenként a szervezőkről, a már most kibontakozó együttműködésekről és még ki tudja mi minden másról.
A továbbiakban egy működő honlappal fogjuk várni a szervezőket és a szerepjátékos élet iránt érdeklődőket egyaránt, ezen fogjuk elkezdeni együttműködésünket és közös szervezéseinket. A honlap rendezvényeink naptáraként és az abban részt vállalók adatbázisaként fog működni, a tervek szerint hazánk teljes területének lehető legtöbb klubja megtalálható lesz rajta – rendezvényekkel és elérhetőségekkel együtt.
Hozzátok szeretnénk fordulni kérve, hogy kezdeményezésünket véleményezzétek; adjatok ötleteket és segítsetek minket az itthoni szerepjátékos élet jobbá tételében, felemelésében. A találkozó idejéig szeretnénk minél több klubbal, egyesülettel, csapattal vagy szervezővel kapcsolatot teremteni és minél többeket meghívni az ilyen szempontból egyelőre zártkörű rendezvényre. Kérünk Titeket tehát, hogy akár itt, akár a közös honlapon (elérhetőségéről később adunk majd tájékoztatást) véleményeitekkel tiszteljetek meg minket, figyeljétek a további híreket és ötleteinket, hiszen mindezt csak Veletek együtt csinálhatjuk – egységesebbé csak a közösség akaratával és segítségével kovácsolhatjuk az annak a kedvéért szervezőket.

A kezdeményezés eddigi támogatói (betűrendben):
Debreceni Szerepjátékos Összefogás (Debrecen)
Kitáruló Világ Egyesület (Püspökladány)
KLK Szerepjátékos Klub (Debrecen)
Mentálcsavar Klub (Debrecen)
Rúna Tábor Szerepjátékos Egyesület (Budapest)
Sub Signo Aquilae Klub (Budapest)

Akikről eddig tudunk, és meghívunk a nyári találkozóra (a lista esetleges bővítésében és az illetékesekkel való kapcsolatfelvételben segítségeteket kérjük; betűrendben)*:
DarkRPG Találkozó szervezői csapata (Eger)
Fireball Klub (Jászberény)
Főnix Klub (Budapest)
Heted-Hét Kockavetők Szerepjáték Klub (Veszprém)
Kalandorkrónikák Verseny szervezői csapata (Budapest)
Kalandozók.hu Nyári Tábor szervezői csapata (Budapest)
Kollégiumi Szerepjátékos Kör (Budapest)
Local Heroes Szerepjáték Kör (Budapest)
Lumina Cornu Klub (Jászfényszaru)
Ostromjáték Egyesület (Budapest)
RPG.hu Találkozó szervezői csapata (Budapest)
Sanctum (Budapest)
Susogó Aquir Kisújszállási Szerepjáték Klub (Kisújszállás)
Táltos Kulturális és Sport Egyesület (Szeged)

A részletekkel és további teendőkkel a kapcsolatfelvétel után tudunk foglalkozni, akkor minden meghívottal személyesen egyeztetünk. Kapcsolatba léphettek velünk a hungaryrpg@gmail.com e-mail címen.

Köszönöm, hogy elolvastátok levelünket – reméljük, hogy nem marad visszhangtalanul annak tartalma.

Tisztelettel,
Kis Andrea (rhea)
– a kezdeményezők nevében –

*A fölösleges és közös célunkat hátráltató viták elkerülése végett: ezen alkalommal a meghívottakat szervezési és/vagy klubkénti tevékenységük alapján soroltuk fel. Bármely klub vagy szervezői csapat felkerülhet a listára, ha folytat még klubtevékenységet, mely számottevő (klubdélutánok, játékos találkozók vagy alkalmak… stb.) vagy asztali szerepjátékos versenyeket szervez (olyan versenyeket, melyek a közeljövőben is megrendezésre fognak kerülni). Kihagyni senkit sem szeretnénk, ahogy cenzúrázni sem, ezért is kérjük segítségeteket.

Kapcsolódó link: www.causes.com/causes/489154

Szerzô: rhea

1 hozzászólás

Suszi
2010. augusztus 24. kedd

Örömmel olvastam ezt a hírt. Remélem minél többen elmentek, és játszotok egy jót.

Leave a comment