L.A.R.P: Szerepjáték élőben

2011. január 6., csütörtök | szerepjáték, találkozó-verseny

Szabbat: Láncok nélkül

2011. január 29., 11:00
Helyszín: A Gyár

Regisztrációs díj: 1000HUF
http://larp.redsign.hu

Idegenek voltak. Korábban egyikőjük sem járt még errefelé. Ismeretlenek voltak számukra az árnyékok, a romos épület, az utcán hánykolódó újságpapír, az emberek arca.
Bár halhatatlanok voltak, az emberek szemében gonosz, vérszomjas szörnyetegek, most mégis megalázva, akaratukat megtörve álltak a bejárat előtt. Az autók, a gépfegyveres alakok már mind eltűntek, ők mégsem indultak. Egymást méregették, lelküket és szívüket a harag és a düh töltötte meg, kivétel nélkül.
Csatlakozzunk a Szabbathoz! – szólt egyikőjük. Hangjában azonban több volt a bizonytalanság, mint az elszántság.
A Szabbathoz? – kérdezte mellette lévő társa, aki zavarodottan fürkészte a korábbi hozzászóló arcát.
Nekem van ismeretségem. Van kapcsolatom a Szabbattal… – szólalt meg az egyetlen nő közöttük. Bárki megmondhatta volna a hangja alapján, hogy bármit szívesen mondott volna, csak ezt nem.
És hogy csináljuk? – a kérdést csend követte. Zavart és felháborodott tekintetekkel pásztázták egymást. Senki sem szólalt meg ezután. Hosszas percig csak csend és némaság uralkodott felettük.
A találkozóra nem mehetünk el… – törte meg a hosszas csendet egy szemüveges fiatalember.
…esetleg újra…
Nem! – szólt közbe határozottan egy magas férfi.
Én nem fogom még egyszer tűrni, hogy így bánjanak velem! – A szemüveges, rövid hajú férfi szemében elszántság tükröződött. Tekintete aranyló fényben derengett.
Jól van. Nyugodjunk meg. Találkoznunk kell, de nem az elíziumban. Akkor mikor és hol? – szólt ismét a nő.
Három éjszaka múlva lenne az eredeti találkozó a kultúrházban. Bernárd, ha életben marad egyáltalán, esetleg segítségünkre lehet majd. – Fejezte be a mondatot egy hosszú hajú, sötét ruhákba öltözött, szakállas fiatalember.
Rendben. Most mindenkinek biztonságra van szüksége. Vérhez kell jutnunk és a döntéshez tiszta fejre van szükségünk…
…a herceg vére! – A közbeszólás erőtlen és elkeseredett volt. Mindannyian érezték, hogy hideg zuhanyként éri őket a megállapítás.
…tiszta fejre. Ezért kell egy közös találkozó, hogy tovább lépjünk. – fejezte be a mondatot egy másik, szintén magas, sötét tekintetű férfi.
Percek teltek el, mire megállapodtak, mikor és hol lesz a legbiztonságosabb, hogy ismét, együtt találkozhassanak, mielőtt túl késő lenne. A hercegi vér béklyója már mindannyijuk csuklóján ott volt. Gúzsba kötötte akaratukat. Még két korty és ugyanolyan akarat nélküli, esetleg bábokká válnak, mint Bernárd és fivére.

Az éjszaka sötétje már foszladozott, mint egy hatalmas, elnyűtt fekete takaró, mikor az utolsó is elhagyta a lerobbant iskolaépületet.
Egy új szabadság reményével vetették bele magukat az éjszakába…

Címkék: , ,

Szerzô: RedSign

No comments yet.

Leave a comment