call of cthulhu

Ktulu Hívása (2010 nyara)

szombat, január 16th, 2010 | szerepjáték | 13 hozzászólás

Valahol az ismert világunk mélyén…
… túlnan az őrület határán…
… halandó elme számára felfoghatatlan hatalmak gyülekeznek évmilliók óta.

Az emberiség érintetlen tudatlanság burkának belsejében csak kevesen voltak olyan kiválasztottak, kik részesülhettek a hátborzongató titkok förtelmes igazságaiból.

Ők látták.

Ők hitték.

Ők felkutatták…

2010 nyarán.

… lépj a nyomdokaikba.
… kutasd a végtelen ismeretlen titkait!
… járj a Sötétség Isteneinek nyomán!
… kutasd a felfoghatatlant!
… és tudd meg mindazt, amit csak kevesen tudhatnak!

Engedj Ktulu hívásának!
2010 nyara.

Ktulu Hívása
Az iszonytató titkok és hátborzongató rejtélyek játéka

Jelentkezz!

Előzetes információk: http://vampires.redsign.hu

Tags:

Látogatás a Sanctum táborban

szerda, augusztus 26th, 2009 | szerepjáték, találkozó-verseny | 8 hozzászólás

Végül csak egy látogatás lett a Sanctum táborba a DarkRPG találkozóból… Igaz, találkoztunk több, a DarkRPG-t rendszeresen látogató Sanctumossal, de mivel nagyobb számban nem tudtunk plusz egyéneket felmutatni, akik egyébként nem lettek volna ott, így csak egy látogatásként fogom fel az eseményt…

Viszont! Nagyon jó volt látni és hallani élőben a nickekhez tartozó személyeket és megnézni, mások hogyan játszanak! Rég jártam már szerepjátékos találkozón, vagy akár csak klubban, ahol effélét tapasztalhat az ember (leszámítva egy nem publikus, kis, évente megrendezésre kerülő tábort, de hát oda is nagyjából mindig ugyanaz a pár tucat ember jár, nincs sok új arc, nincs sok merőben új tapasztalat).

Sokat ugyan nem karattyoltam, inkább figyeltem és gyűjtöttem a tapasztalatokat. Aminek meg is lett az eredménye, mert az ott elhangzottak miatt végre elkezdtem érdeklődni az új World of Darkness iránt. Igaz, elsősorban a Changeling: the Lost iránt – amit Olman mesélt a táborban – , de ha azt így átalakították (és első ránézésre nem is olyan rosszul), akkor a Wraithet – amiből meg live volt rendezve a táborban tartózkodásom ideje alatt – sem ronthatták el annyira, nem is beszélve a többi játékról… Szóval eddig inkább csak füleltem, ha az új játékokról volt szó, de a találkozó óta elkezdtem aktívan keresni a leírásokat róluk, meg utánanézek már, honnan tudnék alapkönyvet szerezni hozzájuk…

Köszönet Necro-nak az 1925-ös években, Magyarországon játszódó kis Call of Cthulhu kalandért, amibe belekezdett. Én sajnos nem vagyok túl jó töriből, néztem is ki a fejemből, ahogy a többi játékos és a mesélő pillanatok alatt milyen infókat húznak elő elméjük mélyéről az adott korral kapcsolatban, pláne, hogy rögtönzött kalandról volt szó és ott helyben találtuk ki melyik korban és országban játszunk. Igaz rövid volt, nem sikerült nagyon belemélyülni, de nagy élmény volt.

Ahogy nézem, már a Sanctum-on is készül a beszámoló, fényképekkel, meg mindennel…
Várjuk!

Tags: , , ,

Új társaságok

vasárnap, augusztus 16th, 2009 | rendszerüzenet | 5 hozzászólás

Új társaságok váltak elérhetővé a honlapon: Birodalom, Boldog udvar, Boldogtalan udvar, Káosz Hordák, Skavenek.

Társaságok

Társaságok

Hogy miért is jó egy társasághoz tartozni?
– Ha nem választottál még társaságot, hónap végén nem kapsz shiltet! Ha elfogyott a shilted, nem tölthetsz le, csak ingyenes anyagokat a honlapról.
– Jelezheted, hogy mely szerepjáték a legfontosabb számodra és azon is belül az adott szerepjáték mely része/frakciója/stílusa
– Minden társaság rendelkezik egy “kedvezményezett” kategóriával. A kedvezményezett kategóriában található letöltéseket fél áron töltheted le. (pl.: ha a Sabbat nevezetű társaságot választod, akkor minden a Vampire: the Masquerade szerepjátékhoz tartozó letöltést fél áron kapod!)

Hogyan tudsz magadnak társaságot választani?
A honlap bal oldalán található oszlopban kattints az avatárodra. Majd a megjelenő adatlapodon található avatár alatt az “adatlap szerkesztése” ikonra.

Ha bárkinek van ötlete újabb társaságokra, akkor csak bátran: jelezze! Viszont fontos, hogy a társaságnak az adott szerepjáték egy egész nagy szeletét magába kell foglalnia!

Amikhez nagyon jól jönne társaság-ötlet: Call of Cthulhu, Cyberpunk 2020, Shadowrun

Tags: , , , , , , ,

The Call of Cthulhu – A Film!

vasárnap, április 26th, 2009 | art, szerepjáték | Nincs hozzászólás

Egy lelkes kis amatőr csapat, a H.P. Lovecraft Historical Society megfilmesítette a Cthulhu hívása (The Call of Cthulhu) novellát egy fekete-fehér némafilm formájában.

Ám a társaság nem állt meg itt, már forgatják is a következő filmet: Suttogás a sötétben (The Whisperer in Darkness)

Részletes kritikát a Filmuniverzumon találtok.
A film a társaság honlapján megrendelhető: cthulhulives.org

Tags: ,