keleti horror

Ajánló menüpont

szombat, február 21st, 2009 | mozgókép, rendszerüzenet | Nincs hozzászólás

Megjelent egy új menüpont a blogon: Ajánló

Ezen oldalrészen találhattok filmeket, melyek szerintünk igencsak passzolnak bizonyos szerepjáték világokhoz. Nem törekszünk a teljességre, csupán feljegyezzük, ha olyan alkotásba botlunk, ami szerintünk passzolna az egyik általunk kedvelt játékhoz.

Ha van kedvetek, a hozzászólásokban lehet ide ajánlani filmeket…

Tags: , , , ,

Gwai Wik (Re-cycle)

hétfő, október 6th, 2008 | mozgókép | 1 hozzászólás
Gwai Wik

Gwai Wik

Először is az alap információk:

Eredeti cím: Gwai Wik
Angol cím: Re-cycle
Fantasy / Horror / Misztikus, 2006 – thai-hongkongi film
Rendezte: Oxide Pang Chun, Danny Pang
Főszerepben: Angelica Lee, Lawrence Chou, Siu-Ming Lau, Rain Li, Jetrin Wattanasin, Qiqi Zeng

Lenyűgöző, félelmetes horror film, történet egy másik világról, ahol az elfeledett dolgaink új életre kelnek.

A fiatal írónő új könyvére készül, amelynek címe, a Holtak Földje lesz. Ám az írás egyre nehezebben megy, úgy dönt letöröl minden vázlatot a számítógépéről, és újra kezdi az egészet. Ekkor találkozik egy furcsa nővel, és elkezdenek valóra válni az eddig leírt gondolatai. Egy új világba kerül, ami minden eddiginél rémisztőbb.

Nehéz eldönteni mi a valóság és mi a képzelet játéka. Ez a párhuzamos világ a Holtak Földje.

Oxyde Pang Chun-tól és Danny Pang-tól eddig talán csak a The Eye két részét láttam (amiben ugyancsak játszott Angelica Lee), melyből az elsőt ajánlani is tudom a keleti horror/thriller kedvelőinek (bár ennél azért sokkal jobb alkotások is találhatóak arrafelé).

Gwai Wik

Gwai Wik

“Új” filmjük elsősorban gyönyörűre sikeredett. Ez az az egy dolog, ami végigkíséri a filmet: a mesés, borzongató beállítások, a gyönyörű, mégis komor színek és kontrasztok. Már csak a képi hatások miatt is érdemes megnézni a filmet. (Több díjat is nyert a vizuális és a hangeffektek megvalósításáért, többek közt a HKFA-n.)

A történet szokás szerint nem igazán bonyolult: a szokásos keleti türelemmel mutatják be elképzelésüket az alkotók, és természetesen csak a végére derül ki minden.

Gwai Wik

Gwai Wik

A film eleje amolyan ízig-vérig ijesztgetős, hosszú-fekete-hajú-sápadt-arcú-lányos-hideglelős. Mely során a néző borzongva menekül a főszereplő lánnyal az oly csodás, mégis komor és borzalmas, idegen, mégis oly ismerős világba. Ahol szép lassan megismerjük a szellemvilág egyes vidékeit és főszereplőnk is kezd lassan ráeszmélni néhány rég elfeledett, vagy legalábbis feledni akart emlékre…

A záráskor természetesen hirtelen megvilágosodunk, hogy mit is láttunk eddig és miért… de ezt inkább már tényleg nézze meg az, aki kíváncsi rá! Csak ajánlani tudom a filmet!

Szerepjátékos szemmel: Tökéletes hangulatkeltő és ötletadó a World of Darkness világ umbrájához, a tellúriához!

Előzetes: www.youtube.com/watch?v=me7jZ87WoDg

Tags: , ,