opera

15 éves az Opera

kedd, április 28th, 2009 | software | Nincs hozzászólás
15 éves az Opera

15 éves az Opera

magyaropera.blog.hu

Tags:

Opera 9.64 – biztonsági frissítés

szerda, március 4th, 2009 | software | Nincs hozzászólás

Biztonsági frissítés érkezett az Opera böngészőhöz. A frissítésben nem csak biztonsági rések foltozása található meg, hanem új technológia beveztésével tovább növeli a böngésző biztonságát.

A frissítés minden felhasználónak ajánlott!

Az új verzó az Opera oldaláról tölthető le, a frissítésről részleteket pedig a Magyar Opera oldalán olvashatsz Magyar nyelven.

Tags:

Webes fejlesztői eszközök az Operához

vasárnap, február 1st, 2009 | programozás, software | 3 hozzászólás

Gyorsan összeírtam pár hasznos Operás fejlesztői eszközt, amit gyakran szoktam felhasználni weboldalak készítése során. Letöltésük és telepítésük meglehetősen egyszerű: mindösszesen ki kell keresni az Opera widgteket felsoroló oldaláról a nekünk tetszőt, majd a lunch gombra kattintani. Az alkalmazás le is töltődik és be is épül böngészőnkbe.

CSS Help Nagyon hasznos kis alkalmazás! Ugyan nem csinál mást, csak egy kis gyorssúgót ad a 2.1-es css-ről, de mivel jól kereshető, és sokkal gyorsabb, mint weboldalak közt váltogatni (és kevésbé erőforrás igényes is), elég gyakran használom.

A Ruler nem más, mint egy szimpla vonalzó a képernyőre, ami természetesen pixelekre van felosztva (számomra az egyetlen nagy negatívuma, hogy csak három színt lehet beállítani és egyik sem tetszik).

Color Picker, mely segítségével gyorsan ki tudunk keresni egy számunkra tetszetős színt és annak hexa kódját. Sajnos a képernyőről nem lehet vele színt lopni, pedig úgy lenne az igazán hasznos.

Character Map és Unicode Charts Most, hogy már orosz nyelvű honlapot is kell készítenem, nagyon jól jön időnként.

phpManual Azt hiszem, nem kell részleteznem a hasznosságát…

Embedded Flash in XHTML Valid xhtml-é alakítja a YouTube, Dailymotion, GoogleVideo, YahooVideo(, stb)-t beszúró kódokat. Gyorsabb, mint átírogatni.

htmlEditor WYSIWYG html szerkesztő. Ritkán, de jól jön.

Hash Calculator md4, md5, sha-1 (mondjuk, a bezárásával akadnak néha gondok)

UNIX TimeStamp Converter Most bukkantam rá. Csak félek, mindig el fogom felejteni, hogy a dátumot milyen sorrendben kell beírni (hónap-nap). Igazán rakhattak volna be feliratokat.

Nem használom, de hasznos lehet:
IP Address – in SVG! Az ip címed jeleníti meg egy kis ablakban némi kis plusz infóval. Talán használnám, ha be lehetne írni más ip-t is. Mondjuk, fel van telepítve, mert jóval gyorsabb megnézni vele, hogy mi az aktuális ip, de rendkívül ritkán van rá szükségem.

Site validator Biztos jó, de én már nagyon hozzászoktam a jobb klikk->forráskód ellenőrzése-hez.

Stay Secure Böngészők biztonsági réseire figyelmeztet.

Tags:

Szégyenfal

kedd, január 27th, 2009 | software | Nincs hozzászólás

A Magyar Opera blogon létrehoztak egy szégyenfalat azon honlapok számára, amelyek nem optimalizálják oldalukat megfelelően különböző böngészőkre. Természetesen itt elsősorban az Opera böngésző kapcsán vannak vizsgálva a weboldalak, de sok közülük még FireFox-on sem jelenik meg rendesen. Ami nem is abból a szempontból a legrosszabb, hogy kirekesztenek alkalmazásokat, hanem sok esetben a “kirekesztés”, rossz megjelenítés abból adódik, hogy egyáltalán nem követik a szabványokat a honlap készítői (ami még el is megy egy magán jellegű oldalnál, de egy nagyobb céges, vagy állami érdekeltségű oldal kapcsán már nemigen).

Nézzétek meg ti is a szégyenfalat (még ha nem is használtok Operát) és szörnyülködjetek, illetve küldjetek be ti is oldalcímeket.

Tags:

Az Operáról

csütörtök, január 15th, 2009 | software | 4 hozzászólás

opera logójaMivel kedvenc böngészőm a főiskola első évei óta az Opera, – mely szerény véleményem szerint indokolatlanul kicsi rajongói-felhasználói táborral rendelkezik ahhoz képest, hogy valójában mily csodás felhasználói élményt nyújt használóinak – úgy határoztam, hogy egy kis reklámmal adózom neki. Hátha néhány látogatónak felkeltem az érdeklődését irányába. Így elsőre nem akarok túl sokat, csak egy blog címét átadni a kedves olvasónak: Magyar Opera – A böngészők svájci bicskája! A későbbiekben pedig majd igyekszem mindig naprakészen hírt adni ezen kitűnő böngészővel kapcsolatos fejleményekről (természetesen csak a tényleg hasznos és fontos dolgokról, hisz ez a blog nem erről szól… arra ott van az imént említett link…). Szóval tessék csak meglátogatni a fenti blogot, vagy a böngésző honlapját!

Tags: