sanctum

Sanctum találkozó – 2010.05.01

szombat, április 17th, 2010 | szerepjáték, találkozó-verseny | 2 hozzászólás

2010. május 1., a Munka Ünnepe – és a Sanctumé!

Szeretettel meghívunk minden kedves olvasótársat, érdeklődőt, játékost és mesélőt május 1.-re Budapestre, (közelebbi helyszín egyenlőre még nem biztos) egy feledhetetlen hangulatú összeröffenésre, reggeltől napestig. Lesz RPG, társas, kártyázás, RPG, ivászat, csajozás, RPG, röhögés, RPG, kajálás, RPG…

Akit érdekel, és szeretne jönni, a Sanctum fórumában jelezheti!

Ja, mondanom sem kell, a dolog ingyenes…

Tags:

Fordítókat keresünk!

csütörtök, február 4th, 2010 | szerepjáték | Nincs hozzászólás

A Sanctum.hu, Magyarország legnagyobb WoD és nWoD weboldala lelkes fordítókat keres!

Időhiány okán felszaporodtak azok a legális(!!!) anyagaink, amelyek a White Wolf kiadó Vampire, Mage, Werewolf, Promethean és Changeling játékaihoz kapcsolódnak.

Elsősorban:
– kalandmodulok
– cikkek
– interjúk a készítőkkel
– varázslatok, varázstárgyak, fétisek, and more! :D

Keresünk ezért 2-3 fő, angolul tudó, hosszú távra is tervezhető emberkét, aki érdeklődik ezen szerepjátékok iránt, és szívesen tenne a közösségért, a játékok legális magyarításáért, és persze a Sanctum életben maradásáért :)

Fizetést nem tudunk kínálni, viszont a félévente rendezendő találkozókra és táborokra mindenképpen vendégeink a delikvensek. :)

Jelentkezni levélben a cim címen lehet.

Tags: , , , , , ,

Látogatás a Sanctum táborban

szerda, augusztus 26th, 2009 | szerepjáték, találkozó-verseny | 8 hozzászólás

Végül csak egy látogatás lett a Sanctum táborba a DarkRPG találkozóból… Igaz, találkoztunk több, a DarkRPG-t rendszeresen látogató Sanctumossal, de mivel nagyobb számban nem tudtunk plusz egyéneket felmutatni, akik egyébként nem lettek volna ott, így csak egy látogatásként fogom fel az eseményt…

Viszont! Nagyon jó volt látni és hallani élőben a nickekhez tartozó személyeket és megnézni, mások hogyan játszanak! Rég jártam már szerepjátékos találkozón, vagy akár csak klubban, ahol effélét tapasztalhat az ember (leszámítva egy nem publikus, kis, évente megrendezésre kerülő tábort, de hát oda is nagyjából mindig ugyanaz a pár tucat ember jár, nincs sok új arc, nincs sok merőben új tapasztalat).

Sokat ugyan nem karattyoltam, inkább figyeltem és gyűjtöttem a tapasztalatokat. Aminek meg is lett az eredménye, mert az ott elhangzottak miatt végre elkezdtem érdeklődni az új World of Darkness iránt. Igaz, elsősorban a Changeling: the Lost iránt – amit Olman mesélt a táborban – , de ha azt így átalakították (és első ránézésre nem is olyan rosszul), akkor a Wraithet – amiből meg live volt rendezve a táborban tartózkodásom ideje alatt – sem ronthatták el annyira, nem is beszélve a többi játékról… Szóval eddig inkább csak füleltem, ha az új játékokról volt szó, de a találkozó óta elkezdtem aktívan keresni a leírásokat róluk, meg utánanézek már, honnan tudnék alapkönyvet szerezni hozzájuk…

Köszönet Necro-nak az 1925-ös években, Magyarországon játszódó kis Call of Cthulhu kalandért, amibe belekezdett. Én sajnos nem vagyok túl jó töriből, néztem is ki a fejemből, ahogy a többi játékos és a mesélő pillanatok alatt milyen infókat húznak elő elméjük mélyéről az adott korral kapcsolatban, pláne, hogy rögtönzött kalandról volt szó és ott helyben találtuk ki melyik korban és országban játszunk. Igaz rövid volt, nem sikerült nagyon belemélyülni, de nagy élmény volt.

Ahogy nézem, már a Sanctum-on is készül a beszámoló, fényképekkel, meg mindennel…
Várjuk!

Tags: , , ,

DarkRPG találkozó a Sanctum táborban

hétfő, augusztus 3rd, 2009 | szerepjáték, találkozó-verseny | 10 hozzászólás

Helyszín: Felsőtold
Időpont: 2009. augusztus 22. (szombat)

Program:
– sörözés-dumálás
– szerepjáték (szigorúan Dark világok!)
– ahogy néztem, a Sanctum visz pár társasjátékot és miegyebet…

A hely: Egy nyaraló. Étkezést, italozást mindenkinek saját magának kell biztosítania. Áram és víz lesz, illetve van egy szalonnasütögető hely, konyha és fürdő, közelben jóféle kocsma. Egyéni egyeztetés alapján (Sanctumosokkal) meg lehet beszélni ottalvást is.

Akik már jelezték, hogy ott lesznek:
Syrocco
Olman
Gianni
kalandvadasz
Coldheart
Necro (Szeged)
Narmianael
Alfdam
– No meg Én (Eger, vonat)

Akik még nem biztosak benne, de tervezik:
suszi
Nocturna
Ynas Midgard
nimród
Skandi
Ágasváry
Yahel
Apróság (Eger, vonat)
Zárójelben a város, ahonnan indul az illető és a tervezett szállítójármű, a könyebb tervezés érdekében.
Ha valamit félreértettem/elírtam volna, kérlek, jelezzétek mihamarabb!

Utazás: Aki még nem tudja, hogyan jut el a találkozó helyszínére, vagy éppen el tudna vinni másokat, az írjon ide, vagy a fórumra és megbeszéljük.

Megjegyzés azok számára, akik nem követték volna az eseményeket: A találkozó a Sanctum által szervezett tábor alatt fog zajlani, náluk. Természetesen aki szeretne a többi napon is maradni, az vegye fel a Sanctummal a kapcsolatot az alább linkelt fórumon. Még egyszer köszönet a Sanctumnak a lehetőségért!

A Sanctum idevágó fórum témája
Santum tábor plakát

Tags: ,