wordpress

WordPress biztonsági frissítések

csütörtök, augusztus 13th, 2009 | software | Nincs hozzászólás

Úgy tűnik, hogy nem úgy sikerült a legújabb, 2.8-as verzió, ahogy kellett volna. Legalábbis sorra érkeznek a biztonsági frissítések kedvenc blogmotoromhoz.

  1. 2.8 – juni. 11.
  2. 2.8.1 – juli. 9.
  3. 2.8.2 – juli. 20.
  4. 2.8.3 – aug. 3.
  5. 2.8.4 – aug. 12.

Viszont még mindig Ő vezet nálam, így nagyot nyelek és frissítgetem a blogokat. Aki ezt nem tette volna még meg a sajátjával, itt az ideje. Talán (reméljük) ez volt az utolsó biztonsági frissítés a 2.8-as ághoz.

A magyar telepítőcsomag

Tags:

WordPress 2.8

szombat, június 13th, 2009 | rendszerüzenet | Nincs hozzászólás

A napokban megjelent a WordPress legújabb verziója: a 2.8. A blog frissítése az új verzióra zökkenőmentesen zajlott. Illetve ha már úgyis bele kellett nyúlnom ily mértékben a blogba, akkor már ahogy ígértem, el is költöztettem az új helyére. Ezen okból, akik fel voltak iratkozva az rss csatornára, azoknak ezt újra meg kell tenniük.

WordPress 2.8 magyar csomag
Rövid leírás az újdonságokról

Tags:

Statisztikák

vasárnap, május 10th, 2009 | rendszerüzenet | 2 hozzászólás

Azon látogatóinknak, akik szeretnek ilyesmiket böngészni, létrehoztam a DarkRPG honlapon egy Statisztika oldalrészt.

DarkRPG statisztikák

DarkRPG statisztikák

Egyelőre nem található itt sok minden és nem is túlontúl dizájnos, de remélhetőleg hamarosan eszembe jut még pár ötlet, hogy mit lehetne még itt elhelyezni.

A statisztikák általában csak a regisztrált felhasználókkal lesznek kapcsolatosak!

Mellékesen az operációs rendszer és böngésző statisztikákról jut eszembe, hogy ezek már pár napja elérhetőek mindenki adatlapján, ám természetesen csakis regisztrált felhasználók számára és verziószámok nélkül. Ha bárkinek problémája van ezen információk nick névhez kötött publikálásával, akkor kérem jelezze és a tervezettnél hamarabb berakok az adatlap szerkesztéséhez egy lehetőséget ezen információk elrejtésére.

Eleinte előfordulhat, hogy bizonyos böngészőket/oprendszereket nem fog megjeleníteni, vagy hibásan azonosít be a rendszer, de folyamatosan figyelem majd az adatokat és javítom az algoritmust. Bár sok esetben nem hiba lesz a dolog mögött, hanem csak nem akartam mind a harmincakárhány böngészőre és oprendszerre kitérni a program írása közben, hiszen kicsi az esély, hogy nagy részüket a látogatóink közül bárki is használja. De ha mégis, majd utólag hozzácsapom a listához.

Egyébként itt a blogon is megjelentek a böngésző és oprendszer információk, amiket viszont a FireStats WordPress plugin jelenít meg.

Tags: ,

Cikk/Hír beküldése

szombat, április 25th, 2009 | rendszerüzenet | Nincs hozzászólás

Mától bárki küldhet be a Blog számára cikket, vagy hírt. Az egyszerűség kedvéért készítettem ehhez egy űrlapot, mely elérhető a felső menüsorból Cikk beküldése név alatt.

A beküldött anyag lehet egy átgondolt, jól fogalmazott cikk. Ez esetben a beküldő neve alatt jelentetjük meg. De lehet egy rövid összefoglaló is, ami tartalmazza a lényeget, vagy egy “nagyjából megírt cikk”, esetleg csupán csak egy link, vagy egy pár mondatos szöveg. Ez esetben valamelyik állandó szerkesztő fogja átfogalmazni/megírni a cikket/hírt és a saját neve alatt megjelentetni, természetesen megemlítve a beküldő nevét.

Az űrlap a Contact Form 7 nevezetű WordPress bővítmény felhasználásával készült.

Tags:

WordPress 2.7.1

szombat, február 14th, 2009 | rendszerüzenet, software | Nincs hozzászólás

Mivel a napokban megjelent a WordPress legújabb hibajavító verziója: a 2.7.1, ráadásul a mai napon még a magyar telepítőcsomag is letölthetővé vált, ideje volt frissíteni a blogot.

Szerencsére zökkenőmentesen zajlott a dolog. Így kicsiny blogunk már a wp motorban eszközölt 57 javítással és 11 apróbb fejlesztéssel működik tovább. Komolyabb/látványosabb változást nem érzékeltem, viszont frissítés közben láttam, hogy rengeteg fájl tartalma változott, illetve jó pár fájl törlődött.

WordPress 2.7.1 magyar csomag

Tags: